tisdag 12 augusti 2014

Att hålla koll på elen är viktigt

Precis innan vi åkte på vår senaste semester var det ett ruskigt åskväder här i närområdet. Det brakade och blixtrade riktigt ordentligt och vi såg därför till att dra ut sladdarna till ett antal viktiga apparater som dator och TV.  Vid ett ordentligt blixtnedslag kan apparaterna bli förstörda och det kändes som att det fanns en ganska stor risk för åska nu med det varma vädret som bara fortsatte.

Vi hade emellertid också råkat dra ur sladden till larmet. När vi åkte larmade vi på som vanligt och larmet pep glatt hejdå. När vi kom hem var larmet inte på. Jag tänkte att vi kanske glömt larma på grund av resfebern och tänkte inte mer på det. Men senare, mitt i natten, hade larmet fått kraft igen och larmade rejält när maken inkräktade i nedervåningen. Larmet vrålade igång hela familjen som fick en liten ljudchock innan vi stängde av tjutandet. Inte så skönt uppvaknande men nu har vi kontrollerat ofrivilligt att rörelsedetektorerna fungerar alldeles utmärkt!

Nu var detta lyckligtvis en ofarlig el-incident men har man otur med konstiga kopplingar så kan elen orsaka bränder eller skador genom farliga elstötar. Särskilt med småbarn i huset vill man att precis allt ska vara perspektiv och gärna även tåla lite omild hantering i måttlig omfattning.

Det finns företag som hjälper till att kolla elen i ditt hem så att allting är rätt och säkert ihopkopplat. T.ex. företaget CLC SystemsDe håller på att uppdatera hemsidan men kika in så hittar du kontaktuppgifter och telefon. Elsäkerhet är något av det viktigaste som måste finnas i ett hem. Kompromissa inte!

Vårt larm är nu under kontroll och vi vet hur vi ska göra inför nästa semester. Inga bovar hade hittat hit så slutet gott, allting gott!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar