tisdag 24 november 2015

Sponsrad Video: E.ON i stolt samarbete med solen

Snart är det ett stort klimatmöte i Paris och det är enormt viktigt för hela världen att miljöarbetet går framåt. Som enskild privatperson kanske det inte känns så lätt att göra något. Jag tänker ofta på vår energiförbrukning och särskilt nu när det börjar bli kallt ute. Vi har bergvärme som är mer miljövänligt än oljeeldning, men bergvärme drivs också av el.

För att vara miljövänlig bör man fundera igenom sitt energival eftersom det är en av de faktorer som gör skillnad på ett hushålls miljöpåverkan. Energin och elen bör basera sig på naturliga och förnybara källor. Exempel på detta är sol-, vind- eller vattenkraft. Solel produceras med hjälp av solceller och fungerar faktiskt här i mörka Sverige också. Vindkraft tar vara på vindens energi när det blåser och vattenkraft produceras genom att regnvatten samlas upp och får flöda genom turbiner som genererar el.

Om alla vi elkonsumenter byter till miljövänlig el kommer efterfrågan på bättre energival att öka och då blir också utbudet större. Vi bidrar då alla till en positiv cirkel av bra energi!

Ett elbolag som satsar på förnybar energi och miljöåtgärder är E.ON, titta på den bifogade videon nedan. Ett sånt här inlägg känns bra att publicera på bloggen, jag gillar verkligen miljöinitiativ och vill försöka leva så bra som möjligt miljömässigt både för min och barnens skull.


Detta är ett sponsrat inlägg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar