onsdag 22 april 2015

Sponsrad video: ÖoB - Lennie hos Faster Lisa

Med tre barn och hus går det lätt åt ganska mycket pengar. Alltid behöver något trasigt repareras i huset, fönster, målning, ny toalett, ny diskmaskin. Allt VAB:ande i februari tär på lönespecifikationerna och det är svårt att jobba heltid med små barn. Extrajobb finns inte på kartan tyvärr- det finns tillräckligt med oavlönat jobb att göra hemma.

Då gäller det att hålla i de små resurser man har i form av ekonomi. Att hålla nere kostnader på det man behöver köpa till hem och familj är viktigt.ÖoB har gjort en reklamfilm med spartema. Den handlar om Lennies extremt sparsamma faster som snålar även på sådant man inte bör snåla på. Jag tycker att filmen är rolig för jag känner faktiskt en äldre person som är lite som faster Lisa. I skafferiet hos denna person kan man hitta kryddor med prislappar från butiker som inte längre finns (tänk Domus) och som hade ett bäst-före-datum på 80-talet. Vi tar alltid med egna kryddor, inklusive stekfett, ketchup, salladsdressing och annat som inte heller brukar vara nyare än något/några år. Urk.  Personen har också vid ett tillfälle sparat en halv burk krossade tomater i kylen. Det blev till mögel rätt snabbt. Ja, och självklart är det ofta iskallt hos personen eftersom uppvärmning av hus är dyrt.

Men denna person snålar bara på sig själv och är mycket generös mot släkt och vänner. Det möjliggörs delvis genom att personen är ekonomiskt lagd, så kanske är spartipsen något att tänka på.

Vill man inte äta 30 år gamla kryddor kan man istället bege sig till ÖoB och spana in deras mest prisvärda varor.

Tills dess- njut av Lennie och faster Lisa i nedanstående video:
Detta är ett sponsrat inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar