fredag 17 januari 2014

Fuktskador är inte roligt

Det brukar ju sägas att januari är årets fattigaste månad. Fordonsskatt och andra årsavgifter ska betalas precis efter att man tömt plånboken på grund av julklappsinköp och nyårsfestande. Vi har hyfsad koll på ekonomin så januari är ingen hemsk månad för oss.

Men det är aldrig roligt med stora utgifter. Vår tvättmaskin har nyligen börjat läcka vatten. Vi har försökt felsöka och göra rent ventiler m.m. men det läcker fortfarande. Nu är det troligtvis ingen fara att det läcker på golvet eftersom det är en tvättstuga som är gjord för att kunna ta emot lite vatten. Annat är det när det läcker i rum där det inte ska läcka.

För några år sedan hade vi ett rörbrott under golvet i ett av rummen i vår källare. Det var inte roligt alls. Vi höll på att inreda rummet och hade som tur inte lagt golv ännu. Vi fick ta hjälp av rörmokare att dra om rören till radiatorerna i källaren. Vi fick även tips om att ställa in avfuktare samt fläkt som skulle torka upp vattnet.

Det verkar ha gått bra. Vi har inte märkt av något mer av vattenläckan. Men det vore kanske bra att göra en liten extrakoll någon gång framöver. Ibland är det svårt att bedöma hur man ska göra med fuktskador och också svårt att ens veta varifrån fukten kommer.

Några som specialiserat sig på fukt- och vattenskador är Polygon Group. Här kan man få hjälp med allt som rör fukt och vatten. De har även jour 24 timmar om dygnet, vilket är en fördel. Min erfarenhet är att vattenskador ofta har en tendens att dyka upp när det är som minst lämpligt.

Vi ska skaffa ny tvättmaskin snarast. Vi skulle kanske kunna ta hit en reparatör men maskinen är så gammal att den troligtvis inte håller så länge ändå. Blir det riktigt illa så vet vi i alla fall vart vi kan vända oss med våra fuktfrågor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar