fredag 11 december 2015

En bra naprapat i Stockholm

En bra naprapat i Stockholm sökes till en ryggtrött småbarnsmamma som behöver startas om! Om någon känner för att nappa (eller nappra kanske) på denna kontaktannons så är jag mycket lättflörtad just nu.

Trots mitt cyklande så är rygg och leder svaga punkter hos mig. Det skulle säkert vara ännu värre om jag inte cyklade men när man börjar komma upp i min ålder är det viktigt att fixa ryggen också. En bra början är att gå till en naprapat. Jag har en kollega som var hos naprapat i veckan och lovordade denna yrkesgrupp. Naprapater behandlar ryggar, leder och annat och är oftast bättre att börja hos än att gå till vårdcentralen.

En naprapat kan vara en bra detektiv som listar ut orsaken till smärtor, även om smärtorna skulle vara ganska diffusa. Sådant har sällan en vårdcentralläkare, om än aldrig så duktig, tid med. Naprapaten meddelar dig självklart om du har en skada som kräver läkarvård och då kan de hjälpa till att förklara för dig så att du kan förklara för läkaren vad det troligen är för fel.

Jag har själv gjort denna variant, inte via naprapat ännu, men via sjukgymnast. Det var otroligt mycket smidigare att göra ett vårdcentralbesök med ett papper från sjukgymnasten i handen med en trolig diagnos.

Vi bor söder om Stockholm och här finns en duktig naprapat som har mottagning i Älvsjö och Globen. Man kan göra tidsbokning för akut naprapati vilket är toppenbra om man drabbats av t.ex. ryggskott eller nackspärr. Har man någon gammal skada man gått och dragits med så kan man självklart boka tid med lite framförhållning också.

Hos naprapaten Rygg- och ledkliniken sker förutom manuell behandling även behandling med akupunktur, laser, ström och ultraljud, allt för att behandlingen ska bli så specifikt anpassad för just dig och den aktuella skadan eller problemet som behöver behandlas.

Jag rekommenderar alla som har ryggproblem, nackproblem, löparskador eller bara börjar få lite allmänna ålderskrämpor att först söka upp en naprapat som är specialiserad på just detta område. Tidigare har jag som sagt gått till vårdcentralen med mina sportskador men min erfarenhet är att man får mycket bättre hjälp om man vänder sig till en specialyrkesgrupp.

Bara att klicka in på Rygg- och ledklinikens hemsida och smidigt boka en tid över nätet. När de gamla sportskadorna eller den trötta ryggen fått lite omvårdnad och träningsråd är det bara att börja träna för ett nytt, sportigt, hälsosamt 2016.

Själv ska jag bara kurera min influensa eller förkylning eller vad det är (det tror jag tyvärr inte att naprapaten kan fixa) och sedan ska jag ta nya tag med träningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar