fredag 5 februari 2016

Ansiktslyft på skonsamt vis?

Vågar man förnya ansiktet med fillers? Det har jag funderat på men ännu inte vågat. Kanske skulle det behövas, jag fyller fyrtio inom en tid som jag inte tänker avslöja här. Än så länge klarar jag mig hyfsat och visar ibland legitimation på Systembolaget men jag antar att detta kommer att vara ett ljuvt minne att tänka tillbaka på inom alldeles för kort tid.

Denna vecka har verkligen börjat trött, tröttare, tröttast. Imorse fanns det i alla fall lite ljus snö och faktiskt lite solljus att bli piggare av men det känns verkligen jobbigt med det långa mörkret. Det känns som om mörkret blir längre och längre för varje år, men troligtvis är det bara åldern som börjar ta ut sin rätt. Träning motverkar ju ålderstecken en del och håller kroppen i form men vill man ha lite hjälp på traven och få ett litet ansiktslyft eller få bort de mörka ringar runt ögonen som småbarnsåren för med sig finns det numera många tekniker att ta till. 

Som många andra tycker jag att det verkar läskigt och omständligt att göra ett kirurgiskt ansiktslyft. Det är det säkert inte och tekniken har ju utvecklats under många år, men en operation är alltid en operation. Som tur är finns det också många icke-kirurgiska knep att ta till för att få ett bra ansiktslyft.

Ett lätt sätt att jämna ut rynkor, få bort mörka ringar under ögonen eller få fylligare läppar är att använda sig av fillers som injiceras under huden. Fillers består av hyaluronsyra som är ett kroppseget ämne som binder fukt och motverkar rynkor. När man blir äldre minskar halten hyaluronsyra i huden och man kan då fylla på med hjälp av fillers. Effekten håller i sig olika länge beroende på vad man vill göra, ta bort mörka ringar eller få bort rynkor, samt vilka påfrestningar huden utsätts för i form av stress och t.ex. rökning.

Resultat av fillersbehandling läppar från LFC:s hemsidaBotox är också ett sätt att neutralisera rynkor. Mest känt är botox kanske från Hollywood där det skojas om att botox orsakar stela pannor och ständigt neutrala ansiktsuttryck. Så är det inte i verkligheten med dagens moderna teknik. Det går att injicera lagom stora, säkra doser av botox som bara ger ett lätt ansiktslyft utan överdriven effekt. Nu finns också organisk botox som ger bra effekt men ingen överdriven stelhet.

Förutom fillers och botox för ansiktslyft finns nu också en alldeles ny teknik som kallas trådlyft. Ett trådlyft ger verkligen ett faktiskt ansiktslyft med hjälp av små små trådar som förs in med en nål i huden. Dessa trådar ger dels ett omedelbart lyft men också en långtidsverkande effekt eftersom de stimulerar bildandet av blodkärl samt produktion av kroppsegna ämnen som stimulerar huden. Därför kan ett trådlyft ge en föryngrande effekt under mycket lång tid. Trådlyft fungerar mot rynkor i ansiktet och kan även strama upp huden på halsen. Det enda ställe man inte ska använda det på är under ögonen, men mörka ringar går ju som sagt att fixa med fillers.

Jag kan absolut tänka mig att göra ett icke-kirurgiskt ansiktslyft. Visst kommer man långt med träning, sömn och bra kost men man mår mycket bättre om man ser bra ut också, tycker jag.

Ni som bor i Göteborg kan spana in omdömen om Laser Focus Clinique och läsa mer om alla spännande behandlingar som finns.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar