söndag 13 september 2015

Hjälp med högtrycksspolning

Den senaste veckan har varit extremt aktivitetsfylld. Skolan har kommit igång med läxor och två föräldramöten samma vecka. Dessutom ställer den lilla tvååringen till med rackartyg. Det har hänt mer än en gång att det blivit stopp i toaletten på grund av för mycket toapapper. Roligast verkar vara att kasta i en hel toapappersrulle på en gång. Det är inte så trevligt att fiska upp en blöt rulle som oftast är helt ny och kommer ifrån vår lilla hållare för extrarullar.

Peppar peppar så har det hittills gått bra och vi har lyckats få bort stoppet själva. Men vi har tidigare erfarenheter av avloppsproblem eftersom vi har ett gammalt hus. Bara några veckor efter att vi flyttat in i huset blev det totalstopp i toaletten och det började välla ut vatten på golvet i källaren när vi spolade i toaletten. Inte kul. Vi letade då med ljus och lykta efter rörmokare som kunde hjälpa oss.

Den här gamla toaletten dolde otrevliga rör under sig....

Det visade sig inte alls vara så lätt. Rörmokare är en populär yrkesgrupp och det är svårt att få tag på någon som vill göra ett så litet jobb som att spola rent i rör. Vi fick prisuppgifter på upp till 10 000 kr för en enda avloppsspolning.

Nu är avloppet spolat och rören bytta efter en större renovering men med en galen tvååring i huset och två större barn utan vidare kunskap om VVS-system känns det som att det kommer bli stopp någon gång igen i framtiden.

Nu har jag lärt mig att det finns företag som specialiserat sig på just högtrycksspolning. Behovet är ju enormt bland oss relativt okunniga villaägare. T.ex. finns Spolpatrullen.se som för en mycket billig penning i sammanhanget kan hjälpa till med högtrycksspolning med kort varsel. Toppen tycker jag!
Kom ihåg namnet Spolpatrullen nästa gång det börjar bubbla upp vatten på fel ställe- det kommer i alla fall jag att göra.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar