söndag 8 mars 2015

Barnvakt och hjälp i vardagen

Nu är VABruari äntligen slut, åtminstone i kalendern. Vi får hoppas att alla virus och baciller också fattat att det blivit mars nu så att alla barn och vuxna i familjen håller sig friska.När alla blir sådär sjuka hamnar man enormt efter. Med tre barn ligger man ständigt efter och vi har börjat titta på att köpa in tjänster som skulle kunna underlätta vardagen.

Det man först tänker på är städning för åtminstone hemma hos oss är det den syssla som får stryka på foten när det är brist på tid och ork. Laga mat, diska, tvätta och ta hand om barn går inte att skjuta upp men städning kan hoppas över en stund i alla fall.

Men inte bara städning får stå tillbaka på grund av sjukdom. Även lite större ärenden hindras. T.ex. planera nödvändiga kommande renoveringar i huset för att något behöver repareras, planera och boka semesterresor, kolla upp fritidsaktiviteter för barnen eller inhandla saker som behövs eller andra ärenden som båda föräldrarna helst bör kunna prata om. Då behövs en barnvakt som kan underhålla och pyssla med barnen så att vi föräldrar hinner säga mer än tre ord i sträck innan vi blir avbrutna.

Att få tag på barnvakt är inte jättelätt. Våra föräldrar jobbar själva fortfarande så de har inte mer tid än vi har för barnpassning. Plus att de har sitt eget liv att fixa med. Jag tycker inte att barnvakt från släkten är något man ska förutsätta. Vi brukar spara tillfällena då vi frågar om barnvakt till speciella händelser. Men visst skulle det vara skönt med barnvakt oftare! Har man inte släkt eller vänner som har möjlighet att passa barnen kan man faktiskt hyra in en barnvakt. Att hyra in någon okänd som passar barnen kan ju kännas lite obekvämt men det finns barnvaktsservice, NannyStockholm som låter familjen träffa en potentiell barnvakt först och se hur kemin fungerar innan barnvakten anlitas.

NannyStockholm googlar och intervjuar alla barnvakter. Utdrag ur belastnings- och polisregister görs också. Självklart tas också referenser på alla barnvakter som intervjuas. Alla barnvakter går också en kurs i första hjälpen och är försäkrade via Folksam.

Skulle man ändå tycka att det känns obekvämt med barnvakt så erbjuder NannyStockholm faktiskt även hemstädning. För övrigt finns det också läxhjälp att hyra in när mattetalen börjar bli för svåra eller när det helt enkelt är lättare att hyra in någon utomstående att peppa för läxläsning när barnet har tröttnat på mammas och pappas förklaringar.

Ja, någon sorts hjälp till hemmet kan jag verkligen tänka mig att hyra in. Nu känner jag mig lite piggare och maken har också börjat repa sig efter influensan men vi ligger som sagt långt långt efter med allting, Titta in på NannyStockholm och se om de är något för dig/er.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar