söndag 24 januari 2016

Bra bilvård i Västerås

Har du gett din bil någon bilvård på sistone? Idag var det så slaskigt och moddigt ute så spolarvätskan gick åt i stora volymer till vindrutan. Då kan man tänka sig hur lacken och resten av bilen mår av vägsalt, grus och slask. 

På helgerna brukar vi åka iväg till olika ställen som man egentligen oftast kan cykla till. Det är dock bara jag i familjen som har dubbdäck på cykeln så det blir istället bilen. Vi har såklart låtit byta däck på bilen och eftersom den tar hela familjen så blir det bilen som blir huvudtransportmedlet. 

Nu på vintern är det ibland väldigt kallt vilket tär på den stackars bilen som måste hosta igång varje morgon. Vi kör med motorvärmare så det blir hyfsat mild start men utsidan av bilen är ju svårare att ta hand om. Vår bil förtjänar verkligen lite bilvård och omsorg. Med tre barn krävs verkligen både utvändig och invändig tvätt av bilen men det är svårt att få tiden att ställa sig och shamponera och vaxa och putsa.   

Nuförtiden utför vi inte ens vårt däckbyte själva utan låter ett företag göra detta. Vi kan byta däck själva men det blir bättre om ett proffs gör det och det är inte särskilt dyrt. Om man bor i Västerås går det lätt att boka tid för både däckbyte och tjänster inom bilvård. 

När vi lämnar in bilen för att byta däck passar vi samtidigt på att be om balansering av däcken för att vara säkra på att bilen går som den ska. Balansering av däcken är viktigt. Det kan bli ojämn balans på däcken om något däck är slitet, om man fått en skada på en fälg eller om det bara har uppstått något fel med balansvikterna, eller om man genomfört däckbyte själv och inte riktigt fått till det rätt. Man kan känna det genom att bilen vibrerar eller att den drar snett. Det kan leda till ojämn slitning på däcken och till vibrationsskador på själva bilen, så var noggrann med balansering. 

En annan sak värd att tänka på nu med vägsalt, grus och smuts är lackskydd och lackförsegling. Det är en behandling som skyddar lacken mot bl.a. vägsalt, fågelbajs, solljus och UV-strålning samt frost. Det gör att man inte behöver vaxa bilen lika ofta och ett lackskydd tål också avfettning. Vi borde verkligen göra någon sorts lackförsegling på vår bil för att den inte ska börja rosta. Den har några år på nacken. 

För att höja trivsel och komfort snabbt kan man göra en rekond av bilen. Det betyder i princip en in- och utvändig uppfräschning av bilen. Jag gjorde själv en invändig tvätt i vår bil för ett tag sedan. Dammsög, dammtorkade och skrubbade rent alla gummimattor. Bara den lilla uppfräschningen gjorde väldigt mycket för känslan i bilen.

 En professionell firma som sysslar med bilvård i Västerås kan göra en ordentlig rekond med invändig tvätt, fönsterputs, dammsugning, avfettning, tvättning av fälgar och däck, rengöring av lack och vaxning. Det finns olika nivåer av rekond att välja mellan, t.ex. om man bara vill ha det fräschare för familjens skull eller om bilen ska säljas. I det senare fallet kanske man kostar på lite extra, även om ens familj är värd att åka i en ren och fräsch bil också såklart.  

Bil som får skön rengöring- bilden lånad av Lota BilvårdHos Lota Bilvård i Västerås finns kunnande om alla olika tjänster inom bilvård, däckbyte, balansering, rekond, lackskydd, lackförsegling m.m. så att din bil är redo för både vinter, fin familjesemester eller för att säljas till ett bra pris. Stamkunder får dessutom 15 % rabatt på alla tjänster och fri lånebil ingår för alla. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar