måndag 5 oktober 2015

Sponsrad video: Chew for change

Att vara förälder är en fantastisk gåva, ett stort ansvar och en stor oro. Jag tyckte om barn redan innan jag själv fick några men efter att barnen kom är det som att det öppnades ett extra hjärta i min bröstkorg. Låter som en klyscha men jag tror att alla föräldrar kan känna igen sig i att man blir mer blödig som förälder och därmed också mer uppmärksam på hur barn har det, överallt i alla länder.

Det som pågår just nu med en enormt stor flyktingkatastrof är fruktansvärt att ta in som förälder. Det gör nästan för ont att läsa om barn som sover ute i skogen, som saknar föräldrar och som upplevt så hemska saker så att det inte går att tänka på. Inte bara i Syrien har barn det svårt utan även i andra världsdelar.

Då känns det hoppfullt att det faktiskt finns saker man kan göra som privatperson och att många företag ställer upp på olika sätt. Wrigley, som är företaget bakom Extra tuggummi, har ett samarbete med SOS barnbyar. Det heter "chew for change" och innebär att Wrigley donerar pengar till SOS barnbyar för varje paket tuggummi som vi konsumenter köper. Förutom att de donerar välbehövliga pengar så kombinerar man också Extras varumärke med SOS barnbyars verksamhet på ett riktigt smart sätt. Man lär barnen på ett roligt sätt om vikten av god tandhygien och hur man ska borsta sina tänder.

Tandvärk är en av de värsta smärtor man kan uppleva så det är inte att förringa vikten av att lära sig grundläggande tandhygien. I nedanstående video visas en sammanfattning av Extras och SOS Barnbyars verksamhet i Botswana på ett härligt, inspirerande och hoppingivande sätt. Titta på filmen och fundera på att välja Extra nästa gång du köper tuggummi. Många små insatser i vardagen kan bli något stort till slut. Krama också en extra gång på barnen och gläds åt hur bra vi har det just nu här i Sverige.Detta är ett sponsrat inlägg.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar