söndag 26 juli 2015

Träningsmotivation med hjälp av belöning

Både jag och maken måste träna mer. Inte bara för att må extra bra utan just nu för att inte bli sjuka, i princip. Vi har  brottats med ryggont under våren och de senaste veckorna. Ändå är det segare än någonsin att bli seriösa med träningen. Det är dels svårt att hinna med tre barn och dels blir vi trötta av allt som ska göras. Det blir en ond cirkel av trötthet pga att vi är otränade och då orkar vi inte träna....

För att motivera oss samlar vi träningspass ihop. Ett träningspass är när man verkligen tränar och inte bara vardagsmotionerar. Dvs löpning, långcykling, rejäl styrketräning räknas men inte kort cykling till affären eller korta promenader under en halvtimme.

Förra veckans mål var sex träningspass tillsammans. Det klarade vi med tre löppass från mig och två från maken plus en långpromenad på 1 timme och 20 min.

Belöningen, som ska vara hälsorelaterad,  blev en schysst smoothie till våra frukostar. 


Nästa mål är 8 träningspass, 4 var, under en veckas tid. Vi får då köpa sporthörlurar (maken) respektive 6 nr av tidningen Topphälsa (jag) med prenumerationserbjudande där man får hörlurar, träningslinne och Body Shopgrejer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar