fredag 6 februari 2015

Budo

Vet du vad Budo är? Det visste inte jag när jag hörde ordet även om jag hade en svag aning om att det hade med kampsport att göra och att det kändes asiatiskt.

Budo betyder "krigsväg" och är ett japansk ord som är ett samlingsnamn för olika kampsporter som karate, aikido, kendo och judo m.fl. sporter. Jag måste erkänna att jag inte riktigt kan alla sporterna i detalj. Karate känns bekant genom "Karate Kid" och kendo har jag faktiskt provat på under en vistelse på Yasuragi Hasseludden.

Jag var där med min då femårige son och vi skulle testa svärdsfäktning (typ). Vi fick våra pinnar och det var roligt att veva runt med dem. Man kände sig rätt cool iförd japansk yukata med en japansk pinne i handen.

Lektionen inleddes med att alla, vuxna och barn, skulle lära sig ett attackrop. Vi fick ta ett hastigt steg framåt och hålla fram "svärdet" och skrika "HA!" så högt vi kunde. Min son var ingen riktig krigare utan tyckte det var otäckt när alla skrek så högt. Vi gick och badade istället :)

Så mycket för mina/ våra kampsportserfarenheter...Vi kanske skulle göra ett nytt försök nu när barnen är större. Särskilt karate ser så sjukt coolt ut. Smidig som en katt ska man vara, och snabb. Och tålmodig...."Wax on, wax off".

Halva grejen med Budo är ju outfiten. Nu tänker jag mest på att se cool ut men självklart är bekvämlighet och kvalitet på träningskläder jätteviktigt. Nästan allt inom kampsport, inklusive äkta japanska karatedräkter hittar man på Budolagret.se
Bara genom att gå in på hemsidan blir jag sugen på att inta min bästa Budo-pose och vråla "HIAAAA" .

Titta in själva och låt er inre karate kid komma fram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar